Lokale initiatieven gesteund door Ronde Tafel Aarschot

Apojo VZW

Apojo biedt ondersteuning van diverse aard aan mensen met een beperking: van woonondersteuning tot de invulling van een zinvolle dagbesteding en persoonlijke begeleiding aan huis. Wij maken het leven van mensen met een beperking aangenamer.

De afdeling Wonen biedt woonondersteuning aan mensen die niet zelfstandig kunnen wonen. Je kan wonen in onze woonhuizen of onze studioprojecten, permanent of tijdelijk. Tijdelijk kan wanneer jouw netwerk niet in staat is jouw ondersteuning op te nemen gedurende een korte periode. Samen met jou wordt dan uitgezocht welk woonproject het best bij jou past. 

Link naar organisatie

Roba G-Atletiek Betekom

G-atletiek zorgt ervoor dat personen met een mentale handicap toch aan atletiek kunnen doen. Iedereen vanaf 6 jaar tot ..... kan bij ons terecht voor het beoefenen van de verschillende atletiekonderdelen. Zij nemen geregeld deel aan G-wedstrijden, veldlopen en Special Olympics

Link naar organisatie

VZW Atelier 4

Vzw Atelier 4 is een activiteitencentrum voor mensen met een beperking. Het symbool van onze vereniging is het 'klavertje vier' en dit staat voor Hoop, Vertrouwen, Liefde en Geluk.
In het activiteitencentrum geeft de vzw workshops en ateliers op maat van de personen met een beperking zodat ze zich volledig kunnen ontplooien.
Sarah, Kelly en Lisa zien dit als hun droom om op basis van hun opleidingen en ervaring mensen met een beperking te helpen en dit op een open sociale manier in tal van verschillende activiteiten waarbij ieder ook met elkaar in contact komt.

Link naar organisatie

Open Weide

Open weide gelegen aan het natuurreservaat 'het Walenbos' in Tielt-Winge verenigt op een unieke manier zorg op maat, vrije tijd en natuurbeleving aan kinderen en jongeren met een zorgvraag. Centraal staat de verbondenheid tussen mens, dier en milieu. Er wordt zowel individueel als in een kleine veilige groep gewerkt waarbij steeds het nodige respect voor zowel de bezoekers, de natuur en de dieren aanwezig is.​

Link naar organisatie

Project Zelfverwonding

Recent onderzoek toont aan dat in Vlaanderen 15%van de jongeren zichzelf opzettelijk verwonden, zoals krassen, snijden, branden, … Zelfverwonding is belangrijke voorbode van suïcidaliteit en depressie. Een vroegtijdige gespecialiseerde behandeling van zelfverwonding is dan ook onontbeerlijk. Spijtig genoeg kunnen deze jongeren in Vlaanderen vaak nergens terecht, en belanden ze vaak in psychiatrie. 
In kader van een interuniversitair wetenschappelijk onderzoek met KU Leuven en Vrije Universiteit Brussel, werd onder leiding van Prof. Imke Baetens een gespecialiseerde ambulante psychotherapeutische behandeling ontwikkeld voor jongeren die zichzelf opzettelijk verwonden. In november 2015 worden 45 therapeuten opgeleid in deze behandeling, en dankzij dit project zullen wij 300 Vlaamse jongeren een behandeling op maat kunnen aanbieden.​

Link naar organisatie