Eerste deelname aan de Potjér Kruiwagenkoers was een succes!

19 May 2023 by
Sattri Europe BV, Kristof Van Tricht
| No comments yet

Begin dit jaar kwamen we op het knotsgekke idee om deel te nemen aan de Potjér Kruiwagenkoers om zo extra geld in te zamelen voor onze goede doelen. In eerste instantie was het wachten tot 5 maart. De dag van de inschrijvingen. Ondanks de aangename drukte, kon Tone heldhaftig aanschuiven zodat hij ons om 01:3 het verlossende nieuws kon melden: We stonden als 4de op de reservelijst.


Secondes, minuten, uren, dagen, weken, maanden passeerde... De inschrijving werd bijna een lang verloren herinnering. Maar toen gebeurde het... Alle onze mobiele telefoons begonnen gek te trillen.. Sommige maakten zelfs een geluidje... en plots verscheen het volgende bericht:

Niemand twijfelde nog langer aan wat duidelijk en ontegensprekelijk was: Het was 12:34... Maar meer nog, het uur dat we op de hoogte werden gebracht dat de inschrijving een feit werd. Onmiddelijk was het alle hens aan dek. De bouwers begonnen te bouwen, de lopers te lopen en de rest gaf alle morele steun die menselijk mogelijk was.

De bouw van onze eerste kruiwagen zou een hele uitdaging blijven. Na het verzamelen van onze beste engineers, lang vergaderen, ontwerpen, zweet, bloed en tranen kwam er al een eerste concept uit de bus:

Niet lang daarna begon ons prototype sneller vorm te krijgen en na het finetunen van onze engineers hun laskunsten, begon de kruiwagen stillaan een persoonlijkheid te vergaren:


Terwijl onze engineers bezig waren met onze proto racebolide, stonden onze lopers uiteraard niet stil 😉😉. Dankzij de onverbiddelijke morele steun van "Brother" Jef, kreeg Anton de motivatie en mentale kracht om zijn zware trainingen tot een goed einde te brengen. Zelfs "de stroot" had al last van Anton zijn nachtelijke trainingschema's.


Gelijktijdig werd er ook werkgemaakt van de merchandising in de vorm van een T-shirt. Hiervoor werd een illustrator ingeschakeld om de mascotte te tekenen van onze loper Anton. Als resultaat kregen we de ondertussen bijna wereldberoemde Antonia Tuttu Daemsia:

Uiteindelijk brachten alle inspanning voor mens en machine ons bij de kwalificatie voor de uiteindelijke wedstrijd, de vrijdag voor de wedstrijd. Aan de hand van enkele proeven werd beslist welke startplaats onze lopers zouden krijgen in een deelnemers veld van 60 teams.


Filip zette zijn beste beentje voor 😉😉 en het verdikt volgde later op de avond: Starten vanop de 12de rij van de 20 rijen. 

Veel stress en zemelen later volgde D-Day. De dag van de waarheid. De dag waarop Anton en Filip hun pure kracht en stalen zemelen moesten bewijzen (voor diegene die dat nog niet wisten). De aanloop naar de start verliep zeer ontspannen en voor de start was het al bewezen dat het toilet abonnement voor Anton al een geslaagde investering was gebleken. 

Om klokslag 15u was de start van de wedstrijd en wat hier op volgde was een ware vertoning van moed, uithouding, kracht en trots. Iets daarna kwamen onze lopers er ook aan. Wat wij daarvoor dachten gezien te hebben van indrukwekkende visueel spektakel verbleekte met wat onze lopers toonde. Als kalme en bedeesde wilden vlogen ze door de hel. Prestaties waarbij een modale burger zichzelf klant maakt in het dichtstbijzijnde hospitaal, waren Anton en Filip ontoombaar.Uiteindelijk zijn onze helden op een 18de plek over de finish gelopen. Voor een definitieve uitslag was het nog wachten tot de prijsuitreiking van 20u00, die doorging omstreeks 21u15. Uiteindelijk werd het de 22ste plaats algemeen. Een prachtig resultaat voor een eerste deelname en vooral rekening houdende dat er maar 2 maanden voorbereiding mogelijk was. Hopelijk kunnen we volgend jaar terug deelnemen, want Anton en Filip staan al te springen om hun resultaat volgend jaar te verbeteren!

Enorm veel dank aan alle sponsors en supporters! Wij zelf en onze goede doelen danken jullie!

Met de steun van:

Rubicon
Advocaten

Daems
Juwelen

De Lente
Bloemen

18 Inch Productions

CNC Consulting

SATTRIEurope

Steven schrijft

VE-RA-BO

Caboes

Vastmans Frank

Elektro
MirkoSign in to leave a comment